Administrar

El bloc de la Xarxa Pitiusa de Serveis d'Informació Jove

Agendes d'oci a Pitiüses des del 29 de desembre:

cijsap | 29 Desembre, 2009 13:03

En català: http://www.santantoni.net/cultura/fitxer/agendadoci_184.pdf

En castellà: http://www.santantoni.net/cultura/fitxer/agendaocio_184.pdf

MÉS RECICLATGE I MENYS FEMS A SANTA EULARIA DES RIU

santaeularia | 29 Desembre, 2009 09:54

L’alcalde de Santa Eulària des Riu, Vicent Marí, ha presentat les dades dels primers cinc mesos de funcionament del nou sistema de recollida de residus i neteja viària del municipi. Durant aquest temps, la massa de residus que van a l’abocador insular s’ha reduït un 12%, passant de les 25.082 tones registrades l’any 2008 a les 20.500 tones de RSU registrades fins a novembre de 2009. Marí ha valorat molt positivament la implicació dels ciutadans pel que fa la recollida selectiva dels residus. En aquest sentit ha informat que, des de la posada en marxa del Servei, s’ha augmentat en un 225% la recollida selectiva d’envasos (de 131 a 425 tones), la recollida de paper i cartó ha pujat un 84% (de 654 a 1.200 tones), el vidre s’ha incrementat en un 75% (passant de les 473 tones de 2008 a les 830 recollides fins a novembre de 2009) i, finalment, el volum de RAES (electrodomèstics i aparells electrònics) s’ha incrementat en un 90%.
Vicent Marí ha explicat que l’entrada en funcionament del nou sistema de recollida i neteja viària ha estat acompanyat d’altres mesures encaminades a incrementar el reciclatge i la recollida selectiva de residus al municipi. En aquest sentit, l’alcalde  ha destacat la posada en marxa del Punt Verd (ubicat al costat de la finca de Cas Llaurador) on els particulars poden portar de manera gratuïta aquells residus que, per les seves característiques, no poden anar al contenidor (residus com restes de poda, runes, bombetes...).
A més, el Consistori ha previst la instal·lació de 40 cartells informatius a diferents punts del municipi on es habitual trobar acumulació de restes de tot tipus. De fet, el tècnic municipal de Medi Ambient, Javier Gómez, ha explicat que en els darrers mesos s’ha incrementat. D’altra banda, al gener començaran a treballar 15 educadors ambientals que s’encarregaran d’informar als ciutadans de com i on s’han de tirar els diferents tipus de residus.

També pots trobat la noticia a :

Santa Eulària dobla el porcentaje de recogida selectiva de residuos - Pitiusas y Baleares - Diario de Ibiza

RIULAND 2009 A SANTA EULARIA

santaeularia | 29 Desembre, 2009 08:41

DIMARTS 29 DE DESEMBRE

11:30H Obertura del Centre Infantil Riuland amb tallers a càrrec del Punt Jove a l’envelat.

12:30H Show Bulla a càrrec de Pasión Dance

17:00H Obertura del Centre Infantil Riuland amb tallers a càrrec del Punt Jove a l’envelat.

18:00H Projecció de la pel·lícula “Up”. Apte per a tots els públics.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS